Het Mac Professional Hollow Edge Koksmes is het meest gebruikte formaat in zowel de huishoudelijke als professionele keuken. Dankzij het lemmet kan dit mes bijna elk voedsel gemakkelijk snijden, snijden en in blokjes snijden. De holle randen zorgen ervoor dat het mes door plakkerig voedsel glijdt, zoals aardappelen, appels en zomerpompoenen. Het gewicht van de krop in combinatie met het lemmet zorgt ervoor dat deze uitstekend in balans ligt in het midden van je hand. Snijd de meeste voedingsmiddelen met minimale inspanning door. Gemaakt in Japan
MAC messen worden volledig geproduceerd door professionele vakmensen in Seki City, dat sinds de middeleeuwen bekend staat om zijn superieure zwaardproductie. MAC-messen zijn gemaakt van roestbestendig Molybdeen High-Carbon staal. De messen zijn met de hand geslepen en met de hand geslepen op watergekoelde stenen om de kwaliteit van het afgewerkte mes te optimaliseren. De dunne, vlijmscherpe lemmeten zijn scherper en blijven langer scherp dan andere toonaangevende messenmerken. Het staal heeft een optimale hardheid tussen de 57º en 61º Rockwell C en is toch gemakkelijk na te slijpen.
MAC-messen zijn precisiegereedschappen die worden gevormd, geassembleerd, gepolijst en geslepen door professionele Japanse vakmensen. In tegenstelling tot sommige andere merken wordt elke stap in het messenmaakproces in Japan uitgevoerd met behulp van Japanse producten. Elk mes is voorzien van een vlijmscherpe snede, comfortabele handvatten en een goede balans. Populair bij professionele koks en kookliefhebbers over de hele wereld, en sinds 1964 zijn er meer dan 25 miljoen messen verkocht.