Shibata

Toon 1 - 1 van 1
De Shibata Kotetsu-lijn van R-2-messen wordt gemaakt door jonge messenmaker en messenslijper Takayuki Shibata vanuit zijn winkel in Fukuyama City, Hiroshima, Japan. Zijn eerste lijn keukenmessen hebben een zeer onderscheidende ontwerpfilosofie die het best kan worden verklaard door de meester zelf: "In mijn keuken gebruikte ik een gyuto-mes. Het was een prachtig mes. Maar het was een beetje te gebogen naar mijn smaak. Heeft niet genoeg contact gemaakt met het eten. Dus schakelde ik over op een straight-edged nakiri. Beter voor het hakken van groenten. Maar toen ik vlees aan het snijden was, wilde ik teruggaan naar mijn gyuto. Hmm, dacht ik. Iemand zou een nieuw soort mes moeten maken, een mes dat tussen een gyuto en een nakiri valt. En toen, zoals ik een messenmaker ben, dacht ik dat ik het zou halen. Dus ik deed. Ik gaf het een licht gebogen rand. Te recht produceert te veel wrijving. Te gebogen vermindert het contact met het voedsel. Deze lichte curve is mijn poging tot een gelukkig medium. Ik gaf het ook een scherp punt. Dit is erg leuk voor het scoren van groenten, of inktvis, of kip. " Shiba maakt gebruik van de populaire R-2 poedervormige roestvrijstaallegering om de jigane (binnenlaag) te vormen die vervolgens een hagane (buitenlaag) van een zachter roestvrij staal ontvangt. Een mooie met de hand uitgevoerde ruwe afwerking wordt aangebracht op deze laag om te helpen bij het vrijkomen van voedsel, vooral bij producten met een hoog watergehalte. Deze laserachtige bladen zijn volgens de hoogste normen afgewerkt en vervolgens gekoppeld aan een mooie achthoekige palissanderhendel en pakkahoutferrule. Topmessen die garant staan voor heel lang scherp blijven. Geen bevroren producten en bot mee snijden , zelfs de hele harde kaassoorten en dergelijk worden afgeraden om te snijden , maar als dat wordt gerespecteerd heb je hier wel een uitzonderlijk mooi mes voor .