Dubbelzijdig geslepen en gelamineerd (Sanmai) lemmet van roestvast staal met een kern van het zeer bijzondere Japanse ZDP-189 staal, één van de hardste staalsoorten om in keukenmessen te verwerken 66 HRC ( Rockwell hardheid )
Sakai Kikumori ‘Nihonkou’ 240 mm Gyuto SK5 Carbonstaal met geklonken pakkahouten heft. Deze lijn bestaat uit redelijk geprijsde messen van koolstofstaal met een koolstofgehalte van 0,95%, gehard tot ongeveer 63 HRC.
Met gepaste trots presenteren wij de messen van Fujiwara Maboroshi . Waanzinnige koksmessen van Shirogami ( White carbon steel ) kern , met aan de buitenkant 2 zachtere RVS lagen staal HRC Rockwell 64,65 . Helemaal handmade.
Takeshi Saji R2 Damast Turquiose Gyuto 21 cm ,Waanzinnig mooi mes van meestersmid Takeshi San. Poedermetallurgisch staal met een HRC van 63 en een heft van Turquiose gestabiliseerd steenpoeder.