Het MAC Superior vleesmes 21 cm is ideaal voor het snijden van uw gebraad, maar ook voor het snijden van grote groenten en fruit, zoals meloenen of kroppen sla. Het dunne, vlijmscherpe mes is gemaakt van een extra harde Molybdeen, Vanadium,Wolfraam legering met een hoog koolstofgehalte, waardoor het harder, scherper en duurzamer is dan andere Japanse messen. Messen uit de Mac Superior-serie ondergaan een extra smeedproces, Sub-Zero Tempering genaamd, waardoor een lemmet ontstaat met een uitstekende scherptevastheid.
MAC-messen zijn precisiegereedschappen die worden gevormd, geassembleerd, gepolijst en geslepen door professionele Japanse vakmensen. In tegenstelling tot sommige andere merken wordt elke stap in het messenmaakproces in Japan uitgevoerd met behulp van Japanse producten. Elk mes is voorzien van een vlijmscherpe snede, comfortabele handvatten en een goede balans. Populair bij professionele koks en kookliefhebbers over de hele wereld, en sinds 1964 zijn er meer dan 25 miljoen messen verkocht.
MAC messen worden volledig geproduceerd door professionele vakmensen in Seki City, dat sinds de middeleeuwen bekend staat om zijn superieure zwaardproductie. MAC-messen zijn gemaakt van roestbestendig Molybdeen High-Carbon staal. De messen zijn met de hand geslepen en met de hand geslepen op watergekoelde stenen om de kwaliteit van het afgewerkte mes te optimaliseren. De dunne, vlijmscherpe lemmeten zijn scherper en blijven langer scherp dan andere toonaangevende messenmerken. Het staal heeft een optimale hardheid tussen de 57º en 61º Rockwell C en is toch gemakkelijk na te slijpen.