Artikelen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Dont have an account? Registreren
Het lemmet is gemaakt van Shirogami met een koolstofgehalte tussen de 1,05% en 1,15%, ook wel White Steel #2 genoemd. Dit is een zeer zuiver koolstofstaal, zeer populair in Japanse messen van hoge kwaliteit. Het Shirogami-lemmet heeft een zeer goede scherptevastheid en een zeer hoge werkhardheid met een HRC Rockwell hardheid van 62. Dit betekent dat je hem kunt slijpen tot een uitzonderlijke scherpte, waardoor hij lang meegaat. Dit staal is bijzonder geschikt voor de behoedzame bereiding van voedsel, maar is door het hoge koolstofgehalte wel gevoelig voor oxidatie, waardoor uw mes gaat roesten als het niet verzorgd wordt (bijvoorbeeld als het langdurig nat blijft). Octagonaal ( achthoekig ) heft van kastanjehout en een krop van hoorn.
De familie Hinoura is een bekende Japanse smedenfamilie die al ruim 120 jaar messen maakt. Door jarenlang handmatig werk hebben ze unieke vaardigheden en kennis ontwikkeld die van generatie op generatie worden doorgegeven.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Beoordeel Mutsumi Hinoura Shirogami Kurouchi Nashiji Gyuto 21 cm