Artikelen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Dont have an account? Registreren
Suisin Shirogami 3 Usuba 210 mmEen Usuba is eigenlijk een Nakiri oftewel een groentenmes , maar wijkt af omdat hij maar een een kant geslepen is ,en wat holler aan de achterkant . Oppassen met snijden als je hier niet mee bekend bent , want heeft een iets andere hoek dan 2 zijdig geslepen messen , maar zorgen er wel voor dat de gesneden producten minder blijven plakken.Dit is echt een traditioneel Japans model van Shirogami 3 staal ( Niet Roestvast ) met een heft van Magnolia en een krop van Buffelhoorn. En een HRC rockwell hardheid van 62. Deze messen heel voorzichtig aanzetten met een keramische aanzetstaaf , of wetten met een fijne korrel , ivm de kwetsbaarheid , uiteraard geen botjes of diepvries producten mee snijden of door de vaatwasser . Maar als je hier rekening mee houdt heb je wel een top mes van 1 van de beste staalsoorten die er zijn.
Suisin koksmessen worden gemaakt door 2e generatie meestersmid Junro Aoki in Sakai, en worden wereldwijd geroemd om hun kwaliteit. De moderne technieken die Junro toepast op zijn messen ,die eerder 20 jaar door zijn vader was opgeleid , worden altijd getest door professionele Chefs , tot grote tevredenheid .
( rechthandig model )