Deze wetsteen (slijpsteen) van kazoku heeft 2 grofheden en gebruik je om je messen te slijpen. Met de meegeleverde antislip grip blijft je steen goed liggen tijdens het slijpen. Deze steen is de beste steen voor herstellen van een beschadigt mes.
Yaxell Kaneyoshi SK-5 Deba knife 150mm ,Enkelzijdig geslepen (rechtshandig ). Zware Deba met een brede rug , de echte krachtpatser. Gemaakt van SLK carbonstaal met een HRC van 60 en Magnolia heft
Het Wüsthof Classic broodmes is praktisch onmisbaar is in de keuken. Dit broodmes heeft een bijzonder, dubbel gekarteld lemmet, waardoor je nog makkelijker kunt snijden.
Kai Shun Premier Tim Mälzer Koksmes 20 cm . De kern van het Shun Premier lemmet bestaat uit extreem hard VG-MAX-staal met een rockwell hardheid van 61 en is bekleed met 32 lagen Damaststaal. Heft van Walnoothout.
De Nakiri is met name geschikt voor het fijn snijden van groenten in mooie plakken of reepjes. Ook licht gevogelte zoals kwartels kan de hakbijl heel goed aan.
Kagemitsu Choten Gyuto 210 mm damascus en tsuchime van AUS10 staal met een HRC (rockwell ) hardheid van 61.
Met een Octagonaal ( achthoekig) heft van Japans eikenhout.
Yu Kurosaki Fujin Petty 15 cm. Dit mes is gemaakt van SG2 roestvrij staal dat gehard is tot ongeveer 63 HRC . Yu Kurosaki staat bekend om zijn tsuchime-afwerkingen En dit is misschien wel de mooiste tot nu toe.